Amwa Lagawala Piya Ho Lyrics | अमवा लगवल पिया हो महुआ लगवल लिरिक्स

 

दुर्गा जी 

अमवा लगवल पिया हो महुआ लगवल लिरिक्स 

अमवा लगवल पिया हो महुआ लगवल
काहें ना लगवल पिया हो निमिया के गछिया

कलसा मंगवले बानी
गंगाजल भरवले बानी
गइया के गोबरा से अंगना लिपवले बानी

अछत मंगलव पिया हो रोरिया मंगवल
काहें ना मंगवल पिया हो नारियल चुनरिया

फुलवा मंगवले बानी
गजरा बनवले बानी

रोरी रंगोली से दुअरा सजवले बानी
नथुनी ले अइल पिया हो झुलनी लेअइल
काहें ना लेअइल पिया हो सोने कंगनिया

Amwa Laga val Piya Ho Lyrics 

Amwa lagavala piya ho mahuwa lagavala
Kahe na lagavala piya ho nimiya ke gachhiya

Kalasa mangvale baani
Gangajal bharavle baani
Gaiya ke gobara se angana lipavle baani

Akshat mangavla piya ho roriya mangavla
Kahe naa mangvala piya ho nariyal chunariya

Foolva mangavle baani gajra banavle baani
Rori rangoli se duvara sajavle baani

Nathuni le aila piya ho jhulani le aila
Kahe na le aila piya ho sone kanganiya

यह भजन भोजपुरी का पारंपरिक पचरा गीत है। पचरा देवी माँ खुश करने के लिए यूपी और बिहार में गाया जाता है।इस गीत को भोजपुरी के कई बड़े गायकों ने गाया है।

टिप्पणियाँ

इस ब्लॉग से लोकप्रिय पोस्ट

गिरिवर राज के किशोरी हे मैया पैया तोरी पड़ी लिरिक्स ।

मंडपवा बीचे मूरत खूबसूरत लागेला लिरिक्स ।Mandapva Biche Murat Lyrics